1. Draaiduizelig: Meeste rotaties aan een boormachine

Stel je voor: hangend aan het plafond, draaiend aan een boormachine. The Huy Giang deed dit 148 keer in één minuut op 23 december 2008 in Keulen. Een duizelingwekkende prestatie!

2. Grootste handboor ter wereld

In Kroatië creëerde Miljenko Mustapic een handboor van 15,15 meter lang. Deze niet-elektrische replica van een traditionele handboor werd op 12 maart 2011 officieel erkend door Guinness World Records.

3. Spijkers slaan in recordtempo

Dertig spijkers in één minuut - dat is het gedeelde record van Boguslaw Bialek en Ding Zhaohai. Bialek evenaarde het record van Zhaohai tijdens een tv-uitzending in Beijing op 2 december 2011. En dit alles met de hand!

4. Spijkers buigen op snelheid

Nog zo’n record dat je best wel eens kan verbreken. Chad Netherland uit de Verenigde Staten boog 10 spijkers om in slechts 21,13 seconden. Netherland is een typische recordfreak, want hij staat met meer records in de boeken. Hij heeft zelfs een eigen website. Chad bereikte deze prestatie in het Millennium Hotel in St. Louis op 14 juli 2006. Tijd om verbroken te worden!

5. Grasmaaier op je kin balanceren?

Nee, dat is geen grapje ... Ashrita Furman, houder van honderden records, balanceerde een grasmaaier van 8,5 kg gedurende 5 minuten en 1 seconde op zijn kin. Dit bijzondere kunststukje vond plaats op 4 oktober 2013 in New York.

6. De snelste grasmaaier ter wereld!

Vergeet Formule 1 - Don Wales reed op 23 mei 2010 in Pendine 141,35 km/u op een grasmaaier. Dat noemen we nog eens snel het gras maaien!

7. Boomstamschijfjes zagen met een cirkelzaag

Dat een zaag niet alleen geschikt is om een vogelhuisje in elkaar te zetten, laat Vesa Kurki (Finland) zien. Deze wereldrecordhouder zaagde 15 boomstamschijfjes van 5 cm in 3 minuten. Het record werd gehaald op de set van ‘Guinness World Records’ in Studio Werne, Helsinki. Tja, misschien niet het meest bizarre record, maar wel eentje die jij kunt gaan verbreken!

8. Meeste boomstamschijven gezaagd met een handzaag

Misschien nog wel knapper: de gebroeders Saturnino en Patxi Salbidea Martinez de Murgi uit Spanje, zaagden boomstamschijfjes met slechts een handzaagje! In drie minuten tijd wisten ze 14 schijven met een dikte van 2,5e centimeter uit een boomstam (van 35 centimeter in diameter) te snijden. Voorwaarde was wel dat elk stuk precies door een brievenbus pastte, voordat het werd goedgekeurd. Dit record werd behaald op de set van El Show de los Redords, op 18 oktober 2001 in Madrid.

9. Het grootste zaagseltapijt ter wereld

Misschien de minst logische in deze lijst, maar wel vervaardigd aan de hand van een zaag: het grootste zaagseltapijt ter wereld. Dit prachtige tapijt, een traditioneel begrip in Guatamala, van maar liefst 1278 meter werd op 28 maart 2013 in Guatemala City uitgevoerd. Maar liefst 1300 vrijwilligers hielpen mee om van zaagsel dit kunstwerk te maken, ter gelegenheid van de komst van Paus Franciscus I

Deze records tonen aan dat met wat creativiteit, doorzettingsvermogen en een beetje (power) gereedschap, alledaagse voorwerpen gebruikt kunnen worden om buitengewone prestaties neer te zetten!

Terug