Stappenplan

Met wat goede aanwijzingen is het echter helemaal niet zo moeilijk en door een eenvoudig stappenplan te volgen zal je zelf binnen de kortste keren de kubus kunnen oplossen. Je vindt daarom hieronder een aantal instructies en een begeleidende video die uitleg geven over het oplossen van de Rubik’s cube.

  1. Het eerste kruis
    De eerste stap is vrij eenvoudig, maak een kruis aan een zijde van de kubus en zorg ervoor dat de kleuren op de vlakjes op de hoeken aan de juiste zijden van de kubus terecht komen. Het is bij deze stap belangrijk om je eerst te realiseren dat het midden van elk zijvlak van de kubus de kleur van aangeeft die dat vlak uiteindelijk zal moeten hebben. De middelste vlakjes aan elke zijde kunnen niet van plaats veranderen en staan vast.
  2. Plaats de hoekstenen
    De tweede stap is wat lastiger, nu moeten alle hoekblokjes (deze hebben 3 vlakjes met verschillende kleuren) goed worden geplaatst, zodat de kleuren aan alle kanten van de kubus kloppen. Het is verstandig om de onderstaande video te bekijken voor de beste techniek wat betreft het positioneren van de hoekblokjes.
  3. De tweede laag
    Na de eerste twee stappen zal de eerste laag van de kubus opgelost zijn en zullen de kleuren van de eerste laag de juiste kleur hebben. Vervolgens zal de tweede (en middelste) laag moeten worden opgelost. Vind de hoekblokjes met de juiste klaar en plaats ze vervolgens op de juiste plaats.
  4. De kubus oplossen
    Als de eerste twee lagen van de kubus zijn opgelost, dan zal de derde laag en de tegenovergestelde kant van de kant waar het eerste kruis is gemaakt moeten worden opgelost. Dit is de laatste stap en je voert de stap uit door eerst het tweede kruis te maken. Daarna moeten tot slot de hoekstenen in de juiste plaats worden geplaatst.

Extra leestip Speeltech: mini-raket maken.

Terug