Hoe werkt het?

Bij het plaatsen van je vinger op de sensor, worden de unieke patronen van je afdruk gedigitaliseerd. Dit wordt vergeleken met opgeslagen gegevens. Bij een match wordt het apparaat ontgrendeld.

Extra leestip Speeltech: hoe werkt de rotor van een helicopter?

Touch ID & Face ID

Apple introduceerde met Touch ID een doorbraak in biometrische beveiliging en heeft deze verder ontwikkeld in Face ID, dat gezichtsherkenning gebruikt. Touch ID maakt een 3D-scan van de huidlagen om vervalsingen te voorkomen. In recente iPhones is deze technologie vervangen door Face ID, maar vingerafdruksensors zijn nog steeds gangbaar in andere apparaten, zoals de iPad en MacBook.

Veiligheid

Vingerafdruksensoren zijn snel en gebruiksvriendelijk. Ze bieden een extra beveiligingslaag doordat, na een periode van inactiviteit, een wachtwoord vereist is. De technologie blijft evolueren met snellere en veiligere scanners, waarbij Apple en andere bedrijven regelmatig updates en verbeteringen doorvoeren.

Met deze technologieën blijf je altijd verzekerd van een veilige, snelle toegang tot je apparaten zonder gedoe met wachtwoorden.

Terug