Benodigdheden:

  • Loombandjes in verschillende kleuren
  • Een kleine kraal of strak opgerold loombandje als kern

Stappen:

  1. Maak de kern: Begin door een kraal te nemen, of wikkel een loombandje strak op als het binnenste van je bal. Dit vormt de basis waar je omheen gaat werken.
  2. Wikkel de loombandjes: Pak een loombandje en wikkel het strak om de kern. Herhaal dit met andere bandjes, zodat de kern groter wordt. Zorg dat je de bandjes goed verspreidt om een ronde vorm te krijgen. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat je bal mooi stuitert.
  3. Meer bandjes toevoegen: Hoe meer loombandjes je toevoegt, hoe groter en steviger de bal wordt. Voor een betere stuiter, blijf extra lagen loombandjes aanbrengen. Let erop dat je de bandjes goed strak wikkelt en regelmatig van kant wisselt, zodat de bal gelijkmatig groeit.
  4. Controleer de vorm: Zorg ervoor dat je bal netjes rond blijft terwijl je de loombandjes wikkelt. Druk af en toe de bandjes samen om de bal mooi compact te houden.
  5. Test de stuiter: Als je tevreden bent met de grootte, laat de bal van een kleine hoogte vallen om te testen hoe goed hij stuitert. Als je merkt dat de bal niet genoeg stuitert, kun je meer loombandjes toevoegen om hem steviger en zwaarder te maken.

Extra leestip Speeltech: maak zelf een camera.

Extra tips:

  • Gebruik loombandjes in verschillende kleuren voor een kleurrijke en unieke stuiterbal.
  • Hoe compacter en strakker je de loombandjes wikkelt, hoe beter de bal zal stuiteren.
  • Je kunt ook variëren in grootte door meer of minder bandjes te gebruiken, afhankelijk van hoe groot je de bal wilt hebben.

Met deze methode maak je niet alleen een leuk speeltje, maar verbeter je ook je loombandvaardigheden!

Terug