Astronauten en hun schoenen

Traditioneel dragen astronauten speciale schoenen die ontworpen zijn voor gebruik in de ruimte en tijdens de lancering. Deze schoenen zijn voorzien van verschillende technologieën om comfort en functionaliteit te bieden. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht materialen en hebben een stevige grip, wat essentieel is bij het bewegen in gewichtloze omstandigheden. Bovendien zijn ze ontworpen om te passen bij de hoge eisen van ruimtevaartmissies, waaronder thermische bescherming en schokabsorptie.

Nike's inspiratie uit de ruimte

De fascinatie voor ruimtevaart heeft ook de mode-industrie geïnspireerd, en dat is te zien aan een speciaal ontwerp van Nike. De ontwerpers van het merk hebben de look en feel van astronautenpakken gebruikt als inspiratie voor een nieuwe lijn sneakers. De Nike Air Force 1 Hi “Astronaut Pack” is het resultaat van deze creativiteit en is beschikbaar in reguliere schoenenwinkels—geen jarenlange opleiding bij de NASA nodig!

Extra leestip Speeltech: hoe werkt de punt van een balpen?

Witte blikvangers met buitenaardse details

De Astronaut Pack biedt een keuze uit twee opvallende modellen: de Nike Air Force 1 Downtown Hi LW QS en de Nike Lunar Force 1 Hi QS. Beide sneakers zijn overwegend wit, maar hebben unieke details die ze echt bijzonder maken.

  • Nike logo: een opvallend kenmerk is het Nike-logo, dat overeenkomsten vertoont met de logo's op traditionele ruimtepakken. Dit geeft de schoenen een authentiek intergalactisch gevoel.
  • De Swoosh: ook de iconische 'swoosh' is aanwezig en schittert in opvallende kleuren zoals blauw en paars. Een leuk extraatje bij de Nike Air Force 1 Downtown Hi LW QS is dat de swoosh met klittenband kan worden verwijderd, waardoor je de look kunt aanpassen.
  • Donkere accenten: de Nike Lunar Force 1 Hi QS heeft daarentegen wat meer donkere accenten, wat zorgt voor een strakker en sportiever uiterlijk.

Sneakers steeds verder gepersonaliseerd

Deze ontwikkeling in sneakerontwerp sluit perfect aan bij de hedendaagse trend van personalisatie. Steeds meer sneakerliefhebbers zijn op zoek naar unieke en speciale uitgaven. Beroemde sporters lanceren hun eigen lijnen van sportschoenen, terwijl Nike met NIKEiD consumenten de mogelijkheid biedt om hun eigen sneakers samen te stellen. Dit biedt de kans om een paar te creëren dat perfect aansluit bij je persoonlijke stijl en voorkeuren.

Benieuwd welke sneaker het beste bij jou past? Gebruik de onderstaande infographic om de juiste keuze te maken en misschien loop je binnenkort wel rond in een paar sneakers geïnspireerd op de ruimtevaart!

Terug